Podijeli objavu
Kada vam se štuca kaže se da netko misli na vas. Bilo da vjerujete u takvo nešto ili ne, štucanje može biti vrlo smiješno uhvati li vas u nekoj ozbiljnoj situaciji, a istodobno može upozoravati na ozbiljne zdravstvene probleme. Ako se radi o običnom štucanju ovo su načini kako ga zaustaviti.

Zabaci glavu – lagano nagni glavu unatrag, suspregni dah te broji do deset i izdahni. Zadržavanje ugljičnog dioksida opustit će tvoju dijafragmu i zaustaviti to dosadno štucanje.

Šećer ili limun – učinkovit “lijek” protiv štucavice je i sisanje kockice leda, kao i rastapanje kockice šećera u ustima. Ako ti je šećer presladak, napravi isto s komadićem đumbira ili kriškom limuna.

Skretanje misli – uporno štucanje zaustavit će se i ako te netko prestraši jer bilo kakvo skretanje pozornosti sa štucanja, odnosno postojećeg ritma disanja, pomaže da ono prije prestane.

Brzo na slamku – popij brzo desetak gutljaja vode. Još će učinkovitije biti, ako začepiš uši i to isto radiš pijući na slamku. A umjesto da začepiš uši, pritisni mjesto spoja čeljusti s glavom, iza ušiju.

Plazi jezik – dijafragmu možeš opustiti i ako začepiš uši na 20 do 30 sekundi ili pritisneš prstima mekano područje iza ušne resice. Za veću učinkovitost možeš isplaziti i jezik za lakši protok daha.

Izvor: Zdrava krava.hr

 

Podijeli objavu