Podijeli objavu

Agrokorovi dobavljači svjesni su da samostalno ne mogu zaštititi ni svoje poslovanje ni buduće interese pa su pokrenuli osnivanje Udruge dobavljača Agrokora. Priprema je to za restrukturiranje, ali i razgovore o mogućem vlasničkom preuzimanju Agrokorovih kompanija.

Za novu fazu restrukturiranja Agrokora, pripremaju se i izvanredna Uprava i dobavljači. Dok se javno i simbolično sele uredi Uprave i skida logotip Agrokora, iza zatvorenih vrata dobavljači osnivaju Udrugu kako bi, kažu, snažnije zaštitili svoje interese, prenosi HRT.

“Buduća udruga bit će u potpunosti uključiva i otvorena prema svim dobavljačima bez obzira na veličinu i vrstu tražbine s temeljnim ciljem zaštite zajedničkih interesa, ali i željom da bude partner ‘domaćim bankama’ te izvanrednoj upravi”, kažu u Koordinaciji proizvođača i dobavljača.

Dobavljači ne skrivaju ni želje za vlasništvom u Agrokorovim tvrtkama. Među zainteresiranima su Podravka, Adris, ali i Atlantic Grupa. Emil Tedeschi službeno, zasad preuzimanja ne komentira, no oštro proziva Ivicu Todorića, jer je napravio “svemirsku rupu” u bilancama tešku milijarde kuna. Prijašnji način vođenja Agrokora, kaže Tedeschi, u kojem se sjednice Uprave, prema nekim svjedočenjima nisu niti održavale, loš je primjer mladim, budućim menadžerima u Hrvatskoj.

Tko će u budućnosti doći na čelna mjesta Agrokorovih tvrtki, znat će se tek nakon nagodbe vjerovnika. U svakom slučaju, uz strane tvrtke, banke i fondove, svoje su interese i startne pozicije počele aktivnije zauzimati i hrvatske kompanije.

Izvor: HRT

Podijeli objavu