Podijeli objavu
U četvrtak, 14.12.2017 u HD HS Kosača s početkom u 19 h, Balet Mostar Arabesque slavi osmi po redu koncert, gdje će prikazati svoj dosadašnji rad, kako u  odgojnom, tako i u obrazovno – umjetničkom domenu. Biti će to svojevrsni vizualno- auditivni doživljaj klasičnog i modernog pokreta djece i mladih uz zavidan scenski ugođaj. Ovoga puta će se publici predstaviti 12 novih grupnih i solo koreografija u izvedbi djece od 3 do 15 godina.
Gosti koncerta biti će solisti nacionalnog baleta Narodnog pozorišta iz Sarajeva Tamara Ljubičić i Ervin Koceku, koji će izvesti varijacije iz najpopularnijeg baleta na svijetu: Orašara!
Na istoj svečanosti će biti, od strane udruge Let.ba, uručena novčana donacija udruzi Sunce koja već četvrtu godinu zajedno s roditeljima i učenicama Balet Mostar Arabesque, skuplja novac za djecu sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. Time se želi djecu senzibilizirati za realno okruženje i poticati na  humanost i dijeljenje.
Direktorica Balet Mosar Arabasque, prof. Arleta Ćehić, ističe da je ovo najuspješnija godina do sada i podsjeća na uspjehe, a to su:  osvajanje 15 medalja na Balkanskim kvalifikacijama Dance World Cup u Zenici i kvalifikacije za svjetsko finale Dance World Cup Offenburf 2017. s  posebnom nagradom žirija – besplatne kotizacije za finale.
Sudjelovanje na Drugom federalnom i Prvom internacionalnom natjecanju Balance u Sarajevu i osvajanje dva druga i jedno treće mjesto u konkurenciji VIIa srednjih baletnih škola u regiji; workshop sa Carolyn Dorfman Dance Company iz New Yorka u suradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo i Američkom ambasadom; sudjelovanje u mjuziklu “Dvoje iz Galileje” u režiji Ričarda Monteza; otvaranje prestižnog regionalnog događaja Večernjakov pečat i dječijeg festivala Male Melodije Mostara,  sudjelovanje u humanitarnim akcijama i na festivalima (United World College, Naša Djeca); gostovanje u školskim, srednjoškolskim i sveučilišnim  programima u Mostaru itd.
Na koncertu će premijerno biti predstavljena koreografija “Molitva”, koja je rađena 4 mjeseca i koja zacijelo ne bi imala postignuti format kvalitete i kvantitete, da nije bila dio projekta “Tko počne sa travom, završi pod travom” u organizaciji udruge Let.ba.
Naime, pod glavnim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti BiH, udruga Let.ba je u okviru tog projekta, čiji je cilj prevencija i borba protiv svih vrsta ovisnosti,  ostvarila proteklih mjeseci niz aktivnosti sa djecom i mladima grada Mostara i pored plesne radionice s balerinama Balet Mostar Arabesque, u IV. osnovnoj školi u Mostaru, organizirala uspješna predavanja psihologinje Ivane Trlin, kao i veoma inspirativnu likovnu radionicu prof. Arlete Ćehić.
Završnica petomjesečnog projekta biti će upriličena 19.12.2017 u Gimnaziji Mostar , gdje će dr. psihijatar Sanjin Lovrić održati predavanje: “Tko počne sa travom, završi pod travom”.
Karte za koncert po cijeni od 5 KM se mogu kupiti u studiju Balet Mostar Arabesque i na dan koncerta u HD HS Kosača. Voditeljica koncerta je Đenana Kaminić.
Progledajmo
Baletni događaj u organizaciji  plesne škole Arabesque 1Baletni događaj u organizaciji  plesne škole Arabesque 2Baletni događaj u organizaciji  plesne škole Arabesque 3
Podijeli objavu