Podijeli objavu

Kada tražite najjednostavni način dolaska do željene destinacije, sigurno potražite najbliže aerodrome i rezervirate kartu. Ali ima situacija kada ne možete letjeti direktno.

Vatikan se smjestio na 109 hektara zemlje u središtu Rima i nema svoj vlastiti aerodrom. Ali posjetitelji vrlo lako stižu s aerodroma glavnog talijanskog grada. Slično je i sa San Marinom koji je isto tako okružen talijanskim teritorijem. Peta najmanja zemlja na svijetu ima malo više od 33 tisuće stanovnika i samo je 15 kilometara udaljena od internacionalnog aerodroma Federico Fellini u Riminiju.

ČETRDESET KILOMETARA OD JEDNOG DO DRUGOG KRAJA

Treća i četvrta najmanja zemlja su Nauru i Tuvalu, imaju svoje vlastite zračne luke ali šesta i sedma zemlja po veličini, nemaju. Da bi stigli u Lihtenštajn, letite u švicarski St. Gallen, na aerodrom Altenrhein, 38 kilometara od glavnog grada.

Sreće da letite direktno nećete imati ni s Andorom, zemljom koja ima od jednog do drugog kraja samo 40 kilometara. Kako je smještena u dolini, okružena planinskim lancem Pirineja, bilo bi vrlo teško izgraditi aerodrom. Posjetitelji stižu ili preko Francuske ili preko Španjolske. Najbliža opcija do glavnog grada Andore je Girona-Costa Brava aerodrom u Španjolskoj.

Konačno, aerodroma nema na palestinskom teritoriju. Ali izraelski Ben Gurion je samo 42 kilometra udaljen od Betlehema.

Izvor: Telegram.hr

Podijeli objavu