Podijeli objavu

U žestokom navijačkom obračunu na utakmici Partizan – Crvena zvezda u srijedu u Beogradu učetvovala su najmanje šestorica Hrvata, kao i Bugari, Rusi i Grci.

Zagrebački Jutarnji list objavio je imena šestorice Splićana, koji su učestvovali u neredima i međusobnom obračunu navijača Partizana Grobara: Ante Firić i Damir Tovarović, Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković i Jakov Podrug.

Najteže je prošao 26. godišnji Ante Firić, čiju su ličnu kartu na Facebooku objavili Grobari. On je zbrinut na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i povredom šake. Demantovano je da je uboden nožem u leđa i reanimiran, kako su ranije javljali mediji.

Jutarnji, takođe, navodi da hrvatski državljani nisu članovi Torcide, niti su povezani s drugim hrvatskim navijačkim grupama. Oni se dovode u vezu određenim krugovima iz krim-miljea, a srbijanski mediji sumnjaju da su unajmljeni.

Obračun na stadionu Partizana počeo je u 16. minuti najvećeg srpskog derbija, kada je veća grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu grupu navijača, a potom su krenuli u napad.

Srpski mediji tvrde kako je riječ o borbi za prevlast među navijačkim grupama Partizana i da je u napadu jedne grupe navijača na drugu učestvovalo oko 80 huligana. Da je sve bilo pomno organizovano vidi se i po tome da su napadači oko ruke imali bijele vezice radi raspoznavanja.

Na snimcima se vidi kako za to vrijeme pripadnici srpske žandarmerije sve to više-manje mirno posmatraju s atletske staze bez ikakva miješanja. Tek nakon otprilike 10 minuta sukoba na tribinama umiješala se i policija.

MUP Srbije potvrdio je da je nakon nereda na stadionu uhapšeno 26 osoba, među kojima su i strani državljani.

(Fena)

Podijeli objavu