Podijeli objavu

Nakon otkaza u West Hamu, Slaven Bilić već više od mjesec i pol dana nema angažman. Malo odmora nakon turbulentnih sezona na klupi londonske momčadi ne škodi, a Bilić za to vrijeme pomno promatra zbivanja u hrvatskom nogometu, pogotovo oko HNS-a i novih izbora.

Komentirao je neuspjeli pokušaj svojih bivših suigrača iz reprezentacije Šimića, Stanića, Vlaovića i Pletikose, da preuzmu vlast u HNS-u od Šukera.

“Kada čujem ‘Stanić’, to mi je sinonim za poštenje, kvalitetu čovjeka. Imam visoko mišljenje i o Šimiću, Pletikos i Vlaoviću. Uvjeren sam da su to ljudi koji bi dali sve od sebe da hrvatski nogomet učine boljim. Vjerujem da bi u tome bili uspješni. Jasno je da ih i veći dio javnosti podržava. Ključno je ono što mnogima pa tako i meni izgleda nekorektno: Zašto se ne mogu kandidirati i onda programom izboriti ili ne dobiti povjerenje Skupštine HNS-a? Zašto kandidiramo samo jednog čovjeka i time namećemo predsjednika, a ne biramo program? To nije u redu”, kazao je Bilić u razgovoru za Sportske novosti.

Šuker će, dakle, opet biti predsjednik HNS-a, ali Bilić misli da ne bi trebao biti. “Netko tko zapravo ne živi stalno u Hrvatskoj, jednostavno ne može kvalitetno obavljati funkciju predsjednika HNS-a”, poentira Bilić.

Izvor: Dnevno.hr

Podijeli objavu