Podijeli objavu

Pentagon je vodio tajni multimilijunski projekt istraživanja neidentificiranih letećih objekata (UFO), objavili su američki mediji.

Samo uži krug zvaničnika zna za program koji je započeo 2007. godine, a zatvoren je 2012. godine.

The New York Times tvrdi da dokumenti o ovoj operaciji opisuju “čudne brze avione i lebdeće objekte“. Ali, znanstvenici sumnjaju u to, ističući da neobjašnjive pojave nisu nužno dokaz izvanzemaljskog života. Napredni progam za identifikaciju prijetnji iz zračnog prostora je oznaka bivšeg demokratskog senatora Harryija Reida koji je bio vođa većine u Senatu.

-Nije me stid niti mi je bilo žao što smo to učinili. Uradili smo nešto što nitko nije uradio ranije – rekao je Reid u izjavi The New York Timesu. On je rekao da je program bio “ozbiljan pokušaj da se dođe do istine kada je bilo mnogo dokaza da podrže postavljanje pitanja“.

Program je koštao više od 20 milijuna dolara. Iako je financiranje ukinuto zvaničnici su nastavili  istraživati slučajeve neobičnih fenomena i sumnjivih objekata. Jedan zaposlenik Kongresa je izjavio da je program uspostavljen kako bi se pratio razvoj tehnologija kod suparničkih svjetskih sila.

Ranije ove godine CIA je objavila milijune tajnih dokumenata, među kojima i oni o neidentificiranim letećim objektima.

Izvor: The New York Times

Podijeli objavu