Podijeli objavu

Putnički vlak iskočio je iz tračnica na mostu iznad velike autoceste u blizini Seattlea u američkoj saveznoj državi Washington, piše Telegraph.

U velikoj nesreći ozlijeđeno je nekoliko osoba, a na mjesto nesreće odmah je došlo desetak vatrogasnih i policijskih kola te vozila hitne pomoći. Promet u smjeru prema jugu u potpunosti je blokiran, javljaju lokalni mediji.

Amtrak, čiji vlak je izletio, je potvrdio da je došlo do nesreće oko 7:30 po lokalnom vremenu, bez iznošenja dodatnih detalja.

Kako piše Telegraph, a vidljivo je i na amaterskoj snimci s mjesta nesreće, dio vlaka je pao na autocestu što je uzrokovalo ozljede nekoliko ljudi. Za sada nema vijesti o smrtnim slučajevima.

– Došli smo na mjesto nesreće prije policije. Jedan dio vlaka visio je sa strane, a drugi je bio na drugoj strani autoceste. Ispod njega je bilo nekoliko zgnječenih automobila. Uskoro je sve bilo puno vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći koja su jurila prema nama, rekao je Danae Orlob.

Jedan od putnika u vlaku, Chris Karnes, rekao je  da je do nesreće došlo na zavojitom dijelu pruge na kojem vlak vozi oko 130 km/h.

– Upravo smo prošli grad DuPont kada se vagon zaljuljao, a čuo zvuk pucanja. Imali smo osjećaj kao da se spuštamo niz brdo. Nakon toga bačeni smo u sjedala ispred nas, prozori su popucali i vlak se zaustavio, Iz vlaka je tekla voda, a ljudi su vrištali – opisao je Chris dramatičnu situaciju.

Izvor: Telegraph

 

Podijeli objavu