Podijeli objavu

PARIZ – U prošloj godini povećan je broj turista koji su posjetili Eiffelov toranj u Parizu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema službenim podacima kompanije Eiffelov toranj, u 2017. u odnosu na isti period 2016. zabilježeno je povećanje broja turista za 5,6 posto i doseglo je cifru od 6,2 milijuna.

Direktorica kompanije Anne Yannic izjavila je da ova brojka pokazuje koliki je još uvijek interes turista za jedan od najvažnijih simbola Pariza.

Eiffelov toranj je simbol Pariza i Francuske i jedna od najposjećenijih turističkih lokacija na svijetu koja je prošle godine privukla više od 5,8 milijuna posjetitelja. Od dana kada je otvoren za posjetitelje pa do rujna prošle godine toranj je posjetilo 300 milijuna ljudi.

Nazvan je po Alexandreu Gustavu Eiffelu, inženjeru koji ga je osmislio. Građen je od 1887. do 1889. godine, predstavljen 31. ožujka 1889. godine u povodu Svjetske izložbe kojom je obilježena 100. godišnjica Francuske revolucije. Za posjetitelje je otvoren 6. svibnja iste godine. Na tornju visine 327 metara, tijekom 26 mjeseci, radilo je 3.000 osoba.

Izvor: Anadolu Agency

Podijeli objavu