Podijeli objavu

Direktor američke kompanije AMG International Trading & Investment Nil Hamz izjavio je danas u razgovoru sa direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija BiH /Fipa/ Gordanom Milinićem da je ova tvrtka spremna  uložiti u BiH od 10 do 100 milijuna dolara.

Ova kompanija iz Los Angelesa bavi se industrijskom proizvodnjom, međunarodnom trgovinom, upravljanjem proizvodnim objektima i slično.

Hamz je iskazao interes za investiranje u različite oblasti, s tim što bi se počelo s osnivanjem vlastite slobodne zone na površini od 30. 000 metara kvadratnih iz koje bi proizvodnja isključivo bila namijenjena izvozu, priopćeno je iz FIPA-e.

Direktor američke kompanije će u pratnji predstavnika Fipe obići potencijalne lokacije u BiH za svoju buduću investiciju, te nakon analize lokacija donijeti konačnu odluku.

FIPA će poduzeti sve potrebne mjere kako bi investitoru bili prezentirani svi postojeći projekti u BiH, uz uključivanje svih nadležnih institucija radi uspješnog realiziranja investicije.

Ova američka tvrtka je prvobitno bila osnovana na Bliskom istoku 1958. godine, da bi 1988. godine preselila svoje sjedište u SAD, pri tome zadržavajući urede na Bliskom istoku, Africi i Istočnoj Europi.

Osim u SAD, proizvodne pogone ima u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Maroku, Libanu, Libiji i Iraku.

Izvor: Nezavisni.ba

Podijeli objavu