Podijeli objavu

Legendarna talijanska glumica koju su zvali “najljepšom ženom svijeta” Gina Lollobrigida dobila je u četvrtak zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.

Iako joj je 91 godina, “La Lollo”, kako je zovu u Italiji, zasjala je na holivudskoj svečanosti u nebeskoplavoj haljini sa zlatnim ornamentima i obrubom.

Od pedesetih godina prošlog stoljeća Lollobrigida je glumila u mnogim europskim i američkim filmovima poput “Rimljanke”, “Pasjeg života”, “Trapeza”, “Zvonara crkve Notre Dame” i “Nadmudri đavola”.

Lollobrugida dirnuta priznanjem

U ovom potonjem, koji je bio njezina prva holivudska produkcije, Lollobrigida je glumila s Humphreyjem Bogartom.

“Prema njoj Marilyn Monroe izgleda kao Shirley Temple”, rekao je tada slavni Bogie.

“Što da kažem? Dirnuta sam. Nisam očekivala da ću se nakon toliko mnogo godina ponovo vratiti ovdje i biti obasuta tolikom ljubavlju”, kazala je Lollobrigida.

“U Americi su me i inače razmazili. Čak i kada sam snimala prvi film tretirali su me kao kraljicu. Nikada to neću zaboraviti”, nastavila je.

“Rođena sam u vrijeme kada je film bio stvarno, stvarno moćan. Mnogo više nego danas”, kazala je jedna od najvećih europskih diva. “Zvijezde iz onoga doba, uključujući i mene, stekle su trajnu slavu, što me i danas ostavlja u čudu”.

Osim s Bogartom, u karijeri je glumila i sa Sinatrom, Errolom Flynnom, Rockom Hudsonom, Seanom Conneryjem.

Izvor: Hina

Podijeli objavu