Podijeli objavu

Američki predsjednik Donald Trump skinuo je u petak oznaku tajnosti s kontroverznog republikanskog memoranduma koji kritizira FBI zbog navodne zloporabe ovlasti i pristranosti protiv predsjednika, otvorivši put objavi tog dokumenta.

“Skinuta je oznaka tajnosti, vidjet ćemo se što će se dogoditi”, rekao je Trump u Bijeloj kući, zanemarivši upozorenja direktora FBI-ja da to ne čini.

“Ovo što se događa u našoj zemlji je sramota… Mnogi bi se trebali stidjeti”, dodao je, ne navodeći imena.

Na pitanje kakva će biti sudbina drugog čovjeka ministarstva pravosuđa, Roda Rosensteina, koji ima ključnu ulogu u istrazi o Rusiji, Trump nije želio odgovoriti.

Ministarstvo pravosuđa također je izrazilo rezerviranost zbog sigurnosnih razloga i rizika da se razotkriju metode prikupljanja informacija.

Memorandum je sastavio kontroverzni republikanski predsjednik Obavještajnog odbora Zastupničkog doma, Devin Nunes, unatoč protivljenju demokratskih članova odbora, na osnovi povjerljivih informacija.

Tema dokumenta: FBI-jevo prisluškivanje člana Trumpove kampanje 2016., u sklopu istrage o ruskom miješanju u američke izbore.

Dokument navodno pokazuje da je FBI pritom zlorabio svoje ovlasti.

Udruženje agenata FBI-ja objavilo je nakon Trumpove odluke da “nisu i neće dopustiti da ih stranačka politika omete u izvršavanju njihove dužnosti.”

Predsjednik udruženja Thomas O’Connor priopćio je da su agenti FBI-ja predani služenju naciji i da poštuju Ustav.

Izvor: Hina

 

Podijeli objavu