Podijeli objavu

Svaki međuljudski odnos zasnovan je na uzajamnom povjerenju, a naročito emotivni. Povjerenje je ključ za dugoročnu ljubav, jer pruža osjećaj sigurnosti i znate da kraj sebe imate osobu na koju se uvijek možete osloniti. Pa ipak, često nekim našim ishitrenim postupcima, ili iritantnim navikama, koje se ne trudimo iskorijeniti, ugrozimo ukazano povjerenje.

Ovog puta savjetujemo muškarce, koje bi navike trebali iskorijeniti, kako bi sačuvali svoju vezu od eventualnog kraha:

1.Niste raspoloženi za kompromise? 

Krajnje je vrijeme da to promijenite! Kvalitetan odnos zasniva se upravo na kompromisu. Potrebno je da dvoje ljudi uvidi kvalitete, ali i mane onog drugog, da ih prihvati i da se njima prilagodi. Jedino na taj način veza ima smisla. Na ovaj način pokazujete da vam je bitnije vlastito uživanje od zajedničkih interesa, ali to naravno ne znači da od svoje izabranice ne očekujete da slijedi vaše ideje, njoj je to dužnost. Ovo morate iskorijeniti, jer u suprotnom pokazujete partnerici da ste sebični i tjerate je da preispita vaš odnos.

2. Nikad vas nema kada ste joj najpotrebniji

Otkazujete dogovore u posljednjem trenutku, ne javljate joj se na telefon, ignorirate poruke… Bi li to radila osoba od povjerenja? Naravno da ne bi, pa nemojte ni vi. Trebala bi se vaša djevojka kraj vas osjeća sigurnom, da uvijek zna kome se može obratiti i da vi budete njezin najveći oslonac.

3. Ne kažete izvini i ne priznate krivicu

Ljudski je griješiti, ali  naša veličina ogleda se u spremnosti da priznamo svoje greške i da se za njih izvinemo. Ovo su znaci da ste zrela osoba, spremna da poduzme odgovornost za svoje postupke. Ukoliko ste nesposobni da stanete iza svojih postupaka, možda još uvijek niste spremni za vezu, jer takav odnos iziskuje odgovornost.

4. Izbjegavate  koristititi telefon pred svojom djevojkom

Skrivanje takvih sitnica u ženi će probuditi sumnju, pa ćete biti u sukobu čak i kada se ne radi ni o čemu ozbiljnom. Ne pravite takve greške, s povjerenjem se nije igrati.

5. Priče su vam pune nelogičnosti

Ukoliko stalno mijenjate vaše priče, sumnja je neizbježna. Ostavljate utisak neiskrene osobe, a takav nijednoj ženi nije potreban. Ukoliko ulazite u emotivan odnos nema potrebe za lažima, a ako za njega niste spremni bolje otvoreno recite.

Izvor: Ljepota i zdravlje

Podijeli objavu