Podijeli objavu

Svjetski poznati investitor i milijarder George Soros odustao je od kupovine slovenskog Tuša. Prema tvrdnjama TV Slovenija, Soros, koji se za Tuš natjecao preko fonda Quantum Strategic Partners, povukao se zbog kontinuirane uloge vlasnika Mirka Tuša u kompaniji.

Internetski portal Siol navodi da je proces prodaje, iniciran od grupe banaka povjeritelja s više od polovice potraživanja od Tuša početkom 2016. godine, tako završio bez izbora kupca. Nijedan od ponuđača u prijelaznom roku nije se na kraju odlučio podnijeti ponudu kako bi zadovoljio očekivanja banaka povjeritelja.
Bankarski konzorcij predvođen NLB-om, uključujući Abanku, SID banku, Gorenjsku banku i Hetu, tražio je kupca za oko 300 milijuna potraživanja u grupi Tuš. Sredinom prošle godine, engleski fond Anacap Financial Partners ostao je jedini potencijalni kupac, ali je tražio 60% popusta na potraživanja. Kao rezultat toga, većina banaka se povukla iz daljnjih razgovora.

Kako je dodao Siol, Tuš je već počeo  pregovarati s bankama i drugim povjeriteljima o novom ugovoru o financijskom restrukturiranju, koji bi omogućio niže kamatne stope na kredite.

Izvor: Siol

Podijeli objavu