Podijeli objavu

Vjenčanje japanske princeze Mako odgođen je do 2020. godine, priopćeno je iz carske palače, prenijeli su japanski mediji.

Mako i njezin zaručnik i kolega sa studija Kei Komuro zaručili su se u rujnu, prenio je AP koji podsjeća da je Mako najstarija unuka cara Akihita.

Kako su prenijeli japanski mediji, vjenčanje planirano za studeni odloženo je za 2020. godinu zbog nedostatka vremena da se isplanira. Japanski mediji su prenijeli da je Mako navela u priopćenju da su se njih dvoje odlučili na vjenčanje nakon što japanski car Akihito abdicira s prijestolja.

Japanski car Akihito (84) najavio je da će abdicirati 30. travnja 2019., a naslijediti će ga već sutradan prijestolonasljednik Naruhito.

Japanska princeza Mako se zbog ljubavi prema mladiću koji nije kraljevskog porijekla i za kojeg se želi udati, odriče svoje kraljevske titule. Japansko kraljevsko pravo striktno nalaže da se princeza odrekne svoje titule nakon udaje za običnog građanina.

Mako i Kei su se upoznali 2012. godine u restoranu na Međunarodnom kršćanskom sveučilištu u Tokiju gdje su oboje studirali. Slična situacija se dogodila i 2005. godine kada se princeza Sajako, tetka princeze Mako, također, udala za čovjeka koji nije plemićkog porijekla.

Izvor: AP

Podijeli objavu