Podijeli objavu

SARAJEVSKA policija razbila je lanac prostitucije i uhitila dvije osobe koje smatra organizatorima, a lokalni mediji izvijestili su kako je jedan od uhićenih ranije bio među “vođama” protuvladine pobune bivših pripadnika Armije BiH te da je kod njega u trenutku uhićenja pronađen gotov novac u protuvrijednosti većoj od 50 tisuća eura.

U policijskoj raciji provedenoj po nalogu tužiteljstva Sarajevske županije uhićen je Selvedin Bulbul, koji je 2016. bio među predvodnicima prosvjeda bivših pripadnika Armije BiH koji su tada tražili smjenu ministra branitelja Federacije BiH Salka Bukvarevića i povećanje zakonom propisanih primanja i naknada.

Lanac prostitucije

Bulbul je tada agresivno pozivao na masovne prosvjede u slučaju da entitetske vlada ne ispuni postavljene zahtjeve.

Iz sarajevskog županijskog tužiteljstva potvrđeno je kako je osoba inicijala S. B. organizirala lanac prostitucije u noćnom klubu i stanu u naselju Dobrinja i to u razdoblju od 2009. do 2018.

“Prilikom pretrage pronađeno je i oduzeto oružje, streljivo, sef s većom količinom novca, lijekovi, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelima”, priopćeno je naknadno iz uprave policije MUP-a Federacije BiH.

Mediji su prenijeli kako je središte prostitucije bio noćni klub Orlando te kako je u trenutku uhićenja Bulbul posjedovao 105 tisuća konvertibilnih maraka (53 tisuće eura) u gotovom novcu.

U trenutku policijske racije u “akciji” je zatečena i 21-godišnjakinja nastanjena na Palama.

Izvor: Index.hr

Podijeli objavu