Podijeli objavu

Filipinska je policija, prema naredbi predsjednika države Rodriga Dutertea, ovog tjedna uništila više od 20 luksuznih automobila, zaplijenjenih u akciji tamošnje carine. Kako bager nemilosrdno gazi Porchee, Jaguare, Mercedese i Corvette predsjednik Duterte je osobno nadgledao i kazao da se olupine daju otkupljivačima čelika.

Vlasnici ovih automobila, od kojih neki vrijede i preko 100.000 dolara, bez svojih limenih ljubimaca ostali su zbog optužbi za izbjegavanje poreza. Na još dvije lokacije uništeno je dodatnih deset skupocjenih jurilica.

Vozila su do neprepoznatljivosti uništena u akciji protiv korupcije i kriminala, a ukupna vrijednost im se procijenjuje na oko 1,2 milijuna dolara.

Lani su filipinske vlasti zaplijenile automobile vrijedne od gotovo tri milijuna dolara, a zaplijenjena je i imovina u vrijednosti 866 milijuna dolara.

– Na Filipinima se ne isplati izbjegavati porez pa možete i prestati pokušavati. Nikada nećete uspjeti – poručio je filipinski ministar financija Carlos Dominguez.

Izvor: 24 sata

 

Podijeli objavu