Podijeli objavu

Kad je riječ o nesuglasicama na liniji mali čovjek – velika korporacija, šira javnost obično će stati na stranu prvog. Međutim, u slučaju žene koja je u solinskom Lidlu izgubila naočale, pa od trgovine tražila odštetu, ishod je bio suprotan.

– Danas dok sam na frižideru u dućanu u Solinu uzimala jaja i odložila naočale kraj sebe, gospođa do ih je ukrala i odlepršala. Nakon par trenutaka dok sam krenula prema drugom artiklu sa svog spiska shvatila sam da ih je uzela – napisala je žena u nedjelju na Lidlovoj Facebook-stranici. Nastavlja kako je zaposlenicama Lidla pri upitu “najvažnije bilo reći da one nisu ništa vidjele, kao ni da ne mogu ništa učiniti, a baš ni kamera ne vidi taj kut”.

– Zar dućani ne bi trebali štititi svoje kupce, zar ja nemam nikakva prava ni zaštitu dok sam na vašem teritoriju? Kako je ovo moguće? Zar ja ne zaslužujem refundaciju od Vas, s obzirom da sam ja ta koja svojim redovnim kupnjama u Vašem dućanu financiram isti taj dućan? Ovo je strašno… – zaključila je svoju objavu.

Međutim, umjesto suosjećanja, ženu su u komentarima uglavnom ismijali.

– I stvarno vas nije bilo stid napisati ovakvu objavu? Mene je stid umjesto vas – napisala je jedna korisnica.

– Najbolje da djelatnici hodaju ispred i iza tebe kao zaštitari dok ti shoppingiraš, da te ne bi netko krivo pogledao – jedan je od komentara.

Neki su ipak stali u obranu žene koja je ostala bez naočala.

– Da sam voditelj tog dućana, sigurno bih gospođi izašla u susret… Ipak se radi o krađi, a krađa je kazneno djelo. Desi li se ikada ikome da je “smantan” jer možda nije spavao, ima bolesno dijete ili roditelja… Nemojte ljudi tako. Najlakše je okrenut glavu i praviti se nezainteresiran – napisala je jedna korisnica.

Izvor: Pogled.ba

Podijeli objavu