Podijeli objavu

Maratonsko natjecanje u skijaškim skokovima na Olimpijskim igrama u Pjongčangu okončano je iza ponoći po lokalnom vremenu i uz puno problema koji su otvoreno prijetili prekidom natjecanja, piše Sportnet.hr.

Od prvog do posljednjeg skoka uvjeti su bili na rubu regularnosti. Vjetar je bio vrlo jak, stvarao je probleme natjecateljima, u nekoliko navrata činilo se da će natjecanje čak i biti prekinuto, ali na kraju je ipak razvučeno i okončano.

Sretnik koji je iz tog kaosa izašao kao novi olimpijski pobjednik je Andreas Wellinger. Nijemac koji vjerojatno ima najviše osvojenih drugih mjesta u postotku nastupa tijekom karijere, ovaj put nije ostao na korak do raja, odličnim skokom u drugoj seriji došao je do zaslužene pobjede.

Dobitnici ovog natjecanja su Wellinger i Norvežani, a gubitnici Poljaci koji su došli u najboljoj formi, imali vodeći dvojac nakon prve serije i ostali bez medalje.

Wellinger je u drugoj seriji skočio dalekih 113.5 metara, jednako kao i Norvežanin Robert Johansson, a dok je Wellingeru to donijelo pobjedu, Johanssonu je donijelo skok s devetog na treće mjesto.

Između njih ugurao se još jedan Norvežanin Johann Andre Forfang s velikim zaostatkom za najboljim Nijemcem.

Kamil Stoch i Stefan Hula završili su kao četvrti i peti sa skokovima od tek 105.5 metara u drugoj seriji.

Skijaški skokovi, ZOI:

1. Andreas Wellinger (Njemačka) 259.3
2. Johann Andre Forfang (Norveška) 250.9
3. Robert Johansson (Norveška) 249.7
4. Kamil Stoch (Poljska) 249.3
5. Stefan Hula (Poljska) 248.8
6. Daniel Andre Tande (Norveška) 242.3
7. Ryoyu Kobayashi (Japan) 240.8
8. Markus Eisenbichler (Njemačka) 240.2
9. Richard Freitag (Njemačka) 240.0
10. Karl Geiger (Njemačka) 236.7…

Izvor: Sportnet.hr

Podijeli objavu