Podijeli objavu

Vučićev posjet Hrvatskoj treba iskoristiti kao novu priliku za uspostavu sigurnih i dobrih odnosa koji bi jamčili sigurnost i mir za oba naroda i “sve tri države”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je kako srpski predsjednik Aleksandar Vučić ima pravo govoriti u ime svih Srba i poželio mu sreću tijekom posjeta Hrvatskoj koju smatra krivom za loše ozračje uoči njegova dolaska.

“Želim uspjeh Vučiću u razgovorima. On je pozvan da svojim kredibilitetom predstavlja ne samo Srbiju, nego i da razgovara o svim pitanjima između Srba i Hrvata”, rekao je Dodik, prenosi entitetska novinska agencija RS-a Srna.

Ocijenio je kako se u Hrvatskoj uoči Vučićeva dolaska stvara ozračje koje “nije primjereno” i to zbog značaja koji srbijanski predsjednik ima u regionalnim okvirima.

Dodik: Srbija ima dvije države

Vučićev posjet Hrvatskoj treba iskoristiti kao novu priliku za uspostavu sigurnih i dobrih odnosa koji bi jamčili sigurnost i mir za oba naroda i “sve tri države”, rekao je Dodik, aludirajući na Hrvatsku, Srbiju i RS koji nije država, nego srpski entitet u okvirima države BiH.

Srbi imaju dvije države – Srbiju i RS, Hrvati imaju Hrvatsku i to je novi povijesni kontekst koji je donio raspad bivše Jugoslavije, na svoj je način Dodik opisao geopolitičke odnose u regiji.

Izvor: Hina

Podijeli objavu