Podijeli objavu

Čovjek koji je kupio cijelo selo u Njemačkoj za 140.000 eura želi se povući iz dogovora tvrdnjom da nije bio zakonski sposoban.

Selo Alwine koje se nalazi u istočnonjemačkoj državi Brandenburg prošle je godine stavljeno na dražbu, piše Mirror.

U prosincu je anonimni aukcionar kupio ovaj maleni, dotrajali zaselak koji se sastoji od 12 kuća i nekoliko šupa i garaža za 140.000 eura (1.040.000 kuna). No lokalni mediji sada javljaju kako se kupac želi povući iz dogovora, tvrdeći kako “nije bio zakonski sposoban” kada je telefonom poslao ponudu koja je pobijedila na dražbi.

Andreas Claus, gradonačelnik Uebigau-Wahrenbruecka kojemu pripada i zaselak Alwine, izjavio je kako je “već neko vrijeme znao da bi se tako što moglo dogoditi”. Rekao je kako je iznenadna promjena mišljenja kupca nešto što može razumjeti. Gradonačelnik je rekao kako se susreo s kupcem u Alwineu. Lokalni mediji tvrde kako je kupac bio malo iznenađen kada je vidio u kakvom se  raspadajućem stanju nalazi selo, a koje se još i dodatno pogoršalo nakon nedavne oluje.

“Mislim da, nakon što ga je vidio, i kada mu se dosta stvari posložilo u privatnom životu, da se odlučio ipak odustati”, rekao je Claus.

15 stanovnika

Matthias Knake, predsjedatelj aukcijske kuće Karhausen, potvrdio je lokalnim medijima da je u tijeku pravni spor. Rekao je kako je argument koji koristi kupac o trenutačnoj zakonskoj nesposobnosti “vrlo slab”.

Dok se pravni spor između aukcijske kuće i kupca ne riješi, Alwine ostaje u rukama trenutačnog vlasnika, koji je kupio selo 2001. sa svojim sada pokojnim bratom za simboličnu cijenu od jedne ondašnje njemačke marke. U ruševnim kućama trenutačno živi 15 ljudi, većinom umirovljenici. Stanovnici će morati još neko vrijeme čekati u pravnom limbu dok ne saznaju što će se dogoditi s njihovim selom te hoće li ga novi vlasnik renovirati.

Izvor: Mirror

Podijeli objavu