Podijeli objavu

Tiskano izdanje New York Timesa moglo bi potrajati još deset godina, tvrdi čelnik kompanije Mark Thompson. Dok kompanija nastavlja s digitalnim izdanjem, ona će procijeniti zahtjev za tiskanim proizvodima, tvrdi Thompson.

U međuvremenu je kompanija objavila još 157.000 novih pretplata na digitalno izdanje u zadnjem kvartalu 2017. ”Vjerujem da ćemo barem još deset godina imati naše štampana izdanja u Sjedinjenim Državama”, izjavio je Thompson, naglašavajući da će se tiskana izdanja boriti za opstanak koliko mogu, ali je priznao da bi se mogla suočiti s istekom roka trajanja.

”Odlučit ćemo o tome jednostavno iz ekonomskih razloga. Mogli bismo doći do točke kada ekonomija (tiskanih medija) više nema smisla za nas”, kazao je.

”Ključna stvar za nas je što se još borimo. Naš plan je da služimo lojalnim tiskanim pretplatnicima koliko možemo. U međuvremenu, međutim, moramo širiti digitalni sektor kako bismo imali uspješnu kompaniju u usponu, i uspješan sektor vijesti sve dok tiskano izdanje nestane”, kazao je Thompson. Digitalna pretplata, zapravo, ono je što bi moglo zadržati novu generaciju čitatelja New York Timesa, iako Thompson tvrdi da je broj pretplatnika tiskanog izdanja relativno konstantan, “uz svakodnevne manje oscilacije”.

Prihod od digitalnih pretplata porastao je za više od 51 posto u zadnjem kvartalu u odnosu na isti period od godinu dana ranije. Ukupan prihod od pretplate porastao je za 19,2 posto. Pod Thompsonovim čelništvom, New York Times je postao prva medijska kuća u svijetu koja je nadmašila milijun primjeraka samo od pretplate na digitalna izdanja.

”Izvan svake sumnje je da zarađujemo više novca od štampane pretplate. Kada, međutim, govorimo o digitalnoj pretplati, vjerujemo da možemo stvoriti mnogo veći broj tih pretplatnika. U krajnjoj liniji, mnogo će više biti digitalnih pretplatnika u odnosu na tiskane”, izjavio je Thompson, prenosi CNBC.

Podijeli objavu