Podijeli objavu

Tokom trajanja blokada saobraćaja koju su pokrenuli demobilisani borci Armije RBiH došla je naredba da se gradovi moraju odlokirati uz upotrebu sile. Iz izvora bliskog našem portalu doznajemo da je naredbu lično izdao Fadil Novalić a da ju je u djelo sproveo Aljoša Čampara ministar Mupa preko svojih podređenih. Novalić i sam kaže da vlada nema novaca (ima ali ne da) te da nije teoretski moguće izvršiti zahtjeve boraca.

To je sve samo jedna velika laž i obmana da se oči javnosti okrenu protiv boraca.

Naredba je izdata ne da se odblokiraju gradovi nego zato što je stranka kojoj pripada Fadil Novalić na prekretnici da bude ili ne bude. SDA je u fazi prijelomnog raspada da od jedne jake stranke postane jedna prosječna stranka. Blokada velikih centara da je potrajala izazvala bi revolt građana BiH koji bi stali uz borce i natjerali vladu da nešto poduzme.

To bi utjecalo i na zahtjeve boraca koji bi morali biti ispunjeni, a prestanak finansiranja 1600 boračkih udruženja bi dovelo do gubitka ogromnog broja glasova za SDA koja preko njih kupuje glasove i pere novac.

Uz postojeće previranje u SDA i odlazak Mirsada Kukića kao i gubitak najjače baze glasova za SDA Banovića – gubitak boračkih udruženja bi značio totalan raspad ove nacionalističke partije. Zato je vrh stranke na čelu sa Bakirom Izetbegovićem koji sebe voli nazivati pokretačem otpora i Fadilom Novalićem pokrenuo cijeli aparat da se uguše borci.

Izetbegović je cijelo vrijeme glumio nevinašce i davao lažnu podršku borcima dok su njegovi sateliti Novalić i Čampara izvršavali pakleni plan da se bivši borci Armije BiH naprave ruljom i plaćenicima.

Tu su angažirani i kriminalci poput Ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića ,Komandanta 7 muslimanske brigade Šerifa Patkovića, kao i poznatog bivšeg urednika radikalnog Saff.ba portala Fatmira Alispahića.

Oni su angažirani i plaćeni da svojom propagandom i lažima dodatno uguše borce i od njih naprave huligane.

FTV i BHT su malo ili nimalo izvještavale o boračkim blokadama a u svakom izvještaju su dodatno umanjivali broj boraca na blokadama. To je planski rađeno da do javnosti ne bi došle tačne informacije koliko je demobilisanih boraca na ulicama i šta se tačno dešava na protestima.

Samo 5 dana prije protesta Patkovićevo i druga udruženja su dobila oko 2 miliona km da urade sve i spriječe izlazak boračke populacije na ulice. Dok su su se borci smrzavali na -15 Bukvarević je doputovao u Tuzlu i umjesto da ode i napravi dogovor sa borcima on je išao po svečanim večerama na kojima se služilo pečenje i topli gulaš. Poslije je tvrdio kako borci nisu htjeli da dođu njemu na noge da razgovaraju! A ko je to on da mu neko puže pred nogama?

Naredbu da se fizički napadnu i razbiju demobilisani borci lično izdao Fadil Novalić? 1

FUP na čelu sa Draganom Lukačem a po naredbi Aljoše Čampare je slao sarajevske i zeničke policajce da tuku borce na Šićkoj Petlji i Karušama.

Napad na Šićkoj Petlji je izvršen u 5 sati rano ujutro kada je na petlji bilo najmanje boraca. To je urađeno planski da situacija ne bi eskalirala jer su Tuzlaci poznati kao tvrd orah za svaku vlast, pa tako i sarajevsku režimsku policiju.

To je izazvalo revolt građana koji i dalje traje a mržnja prema ovoj nacional-fašističkoj stranci je sve vaća.

SDA je totalno poražena u TK i skoro da ne postoji u tom kantonu pa za svoje namjere i brutalne napade mora koristiti sarajevsku i zeničku policiju.

Pokušali smo vam objasniti cijelu hijerarhiju zašto i kako su izvršeni napadi na borce i deblokade saobraćajnica, a na vama je da na narednim izborima kaznite one koji su to uradili a njihova imena su navedena iznad.

Da li ćete i dalje dopustiti patnju koju preživljavaju pravi Sinovi Bosne? Pravi borci?

Podijeli objavu