Podijeli objavu
Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) tvrde da nisu imali konkretne informacije da se priprema teroristički napad na Stanicu javne sigurnosti Zvornik, 27. travnja 2015. godine.

– Ukoliko je ministar Mektić imao takvu informaciju, bila mu je dužnost da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti – istaknuli su iz MUPRS-a uz demant navoda ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Dragana Mektića, a koji se odnose na teroristički napad na Stanicu javne sigurnosti Zvornik, prenosi Fena.

– Također, nije istina da su pripadnici Jedinice za podršku u trenutku napada bili na terenu i vraćali se s određenih zadataka. Oni su bili na katu Stanice javne sigurnosti Zvornik i čim su začuli prvi pucanj sišli su u prizemlje i odgovorili na napad teroriste, prilikom čega je isti neutraliziran – tvrdi se u priopćenju entitetske policije.

MUPRS-a traži od ministra Mektića da se zbog iznošenja, kako dodaju, neistine i uvreda izvine obitelji poginulog policijskog službenika i ranjenim policijskim službenicima u tom terorističkom napadu.

Komentar ministra Mektića, da uniforma koju policijski službenici MUPRS-a trenutno nose podsjeća na “ustašku“ je, kako navode, neprimjeren i uvredljiv.

– Uniforma policije na sebi ima obilježje policije Republike Srpske, te ovakvi komentari vrijeđaju pripadnike policije – ističu MUPRS-a.

Podijeli objavu