Podijeli objavu

Moskva smatra da nema napretka u rješavanju spora s Londonom oko trovanja bivšeg ruskog dvostrukog tajnog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji, rekao je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Postoji samo nazadovanje, ne vidimo nikakav napredak”, rekao je, kritizirajući Britaniju zbog toga što optužuje Rusiju za taj napad.

Velika Britanija zaključila je da je “vrlo vjerojatno” da je Rusija odgovorna za taj napad u kojem je korišten nervni otrov koji je razvila sovjetska vojska.

Spor dviju zemalja eskalirao je u srijedu nakon isteka roka u ponoć koji je odredila premijerka Theresa May a da Kremlj nije objasnio kako se to dogodilo.

Lavrov je rekao da će Rusija dati odgovor Britaniji u roku od 10 dana ako London to službeno zatraži, u skladu s Konvencijom o kemijskom oružju.

“Umjesto da podnesu takav zahtjev, Britanija je nastavila s političkom predstavom”, rekao je.

“Bez konkretnih činjenica, to je flagrantan pokušaj obmanjivanja međunarodne zajednice na koji ćemo morati odgovoriti”, dodao je.

Lavrov je odbacio britanske tvrdnje da je samo Rusija imala motiv napasti Skripala, piše Direktno.hr.

“Jučer su i ruske i zapadne medijske platforme objavile puno argumenata koji dokazuju da Rusija nije imala motiv i da su jedini koji bi ga mogli imati oni koji žele nastaviti rusofobnu kampanju”, rekao je.

Podijeli objavu