Podijeli objavu

Madonna se vratila režiranju filmova. Upravo je najavljeno da će za MGM režirati dramu “Taking Flight” o svjetski poznatoj balerini Michaeli DePrince koja se rodila u ratom opustošenom Siera Leoneu.

Njezina životna priča prilično je dramatična – oca su joj ubili pobunjenici, a majka joj je umrla. Istovremeno, Michaela je doživjela šikaniranje svoje sredine zbog vitiliga, dermatološke bolesti koja se manifestira bijelim flekama na koži koje nastaju zbog manjka pigmenta. Lokalno stanovništvo to smatra prokletstvom.

 

Foto: Instagram

Michaelu je usvojila američka obitelj koja je prepoznala njezin plesački talent. Nakon toga joj je plesačka karijera doživjela uzlet, a Madonna će ovu priču prenijeti na film.

– Michaelino životno putovanje me pogađa podjednako kao umjetnicu i aktivistkinju protiv društvenih nedaća. Imamo jedinstvenu priliku da rasvijetlimo probleme u Siera Leoneu i omogućimo Michaeli da bude glas sve djece bez roditelja. Čast mi je  prenijeti njezinu priču na film – rekla je Madona, prenosi “Variety”.

Impresivna Michaelina priča inspirirala je Madonnu da snima film prema knjizi “Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina”, memoarima koje su napisale Michaela i Elaine DePrince, žena koja ju je posvojila.

 

Podijeli objavu