Podijeli objavu

Poznati američki lanac prodavaonica igračaka “Toys R Us” ide u likvidaciju poslije sedam desetljeća rada, a bez posla će ostati oko 30.000 ljudi.

Zatvaranjem 740 prodavaonica širom SAD u narednim mjesecima, bit će okončan pad lanca koji je pokleknuo pod teretom velikog duga i nemilosrdnih trendova – od online kupovine do mobilnih igrica – koji su uništili njegovo poslovanje, javljaju agencije.

Bankrot ovog maloprodavatelja primorati će proizvođače igračaka i druge kompanije koje su zavisile od lanca “Toys R Us” na bespoštednu borbu za pronalaskom adekvatne alternative.

Glavni izvršni direktor kompanije David Brendon  rekao je danas zaposlenicima da je plan kompanije da likvidira sve prodavaonice u SAD, prema audiosnimku s sastanka u čiji su posjed došle agencije.

Brendon je rekao da će “Toys R Us” pokušati da za svoj biznis u Kanadi, gdje ima oko 200 prodavaonica, pronađe kupca.

Njihova online prodavaonica u SAD će nastaviti s radom još narednih nekoliko tjedana u slučaju da se pojavi kupac za nju.

Radnici kompanije u SAD će biti plaćeni u narednih 60 dana ako budu dolazili na posao, ali će nakon toga sve beneficije i plaće biti obustavljene, rekao je Brendon zaposlenima na sastanku, piše Blic.rs.

Od nekih radnika će biti zatraženo da ostanu duže kako bi pomogli u postupku likvidacije tvrtke, prenose agencije.

Podijeli objavu