Podijeli objavu

Povodom priopćenja koje su Poslovodni odbor i Programski kolegij RTV Federacije BiH uputili javnosti, a koje se odnosi na kadrovsku i uređivačku politiku BHRT, legalno izabrani Upravni odbor BHRT u svom današnjem priopćenju, kako navodi, skreće pažnju na činjenicu da su sve odluke UO donesene su u skladu sa zakonom i važećim pravilnicima BHRT-a te da su svi izabrani urednici profesionalci i da tri člana UO koji su glasali za stoje iza tog izbora, navodi BHRT.

– Kada je riječ o primjedbama vezanim za neizbor gospodina Srđana Šarenca, koje su se pojavile u medijima, želimo upoznati javnost da gospodin Šarenac nije ispunjavao osnovne formalno-pravne uvjete propisane natječajem, zbog čega nije mogao ni biti izabran na mjesto urednika Dokumentarno-suvremenog programa. Također, smatramo neprimjerenim jednostrane prekide suradnje, s obzirom na više puta iskazanu namjeru za zajedničkim djelovanjem i izgradnjom modernog, profesionalnog i digitaliziranog Javnog RTV sustava – navodi se u priopćenju za javnost.

UO BHRT se, kako je priopćeno, ograđuje od političkih konotacija iznesenih u priopćenju Poslovodnog odbora i Programskog kolegija RTV Federacije BiH i podsjeća da “jedino članovi UO BHRT, uz legalitet, imaju i puni legitimitet jer procedure izbora provodi nadležna Regulatorna agencija za komunikacije BiH, a ne političke i interesne grupacije”.

Priopćenje UO BHRT potpisuju Dejana Radovanović-Šarenac, predsjedavajuća, te Zoran Krešić i Ljubomir Zuber, članovi. Član UO BHRT Mufid Memija, kako je navedeno, nije suglasan sa stavovima iznesenim u ovom priopćenju.

Podijeli objavu