Podijeli objavu

Mediji su pisali o slučaju izjašnjavanja predsjednice Zajednice Žena Katarina Zrinska Metković protiv Istanbulske konvencije.

Naime samo nekoliko sati nakon što je Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izjavila je da je to stranačko tijelo jednoglasno podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije Martina Krstičević, predsjednica metkovske ZŽ Katarina Zrinski na njihovoj službenoj FB stranici javno se ogradila od izjave ministrice Nade Murganić i optužila je da je lagala.

“Oprostite što koristim ovaj prostor, ali ja kao predsjednica ZŽKZ Metković, se javno želim ograditi od izjave naše predsjednice Murganić ,koja je izjavila da su Katarine jednoglasno podržale ratifikaciju. Mi smo županijskoj predsjednici dostavili dopis u kojem smo obrazložili zbog čega smo Protiv ratifikacije. Mislim da zbog interesa naše djece moramo javno progovoriti. Pozzzz”, napisala je Krstičević.

Oprostite sto koristim ovaj prostor, ali ja kao predsjednica ZŻKZ Metkovic, se javno zelim ograditi od izjave nase…

Posted by Zž Katarina Zrinski Metković on Mittwoch, 14. März 2018

Izgleda da istog mišljenja nije i predsjednik metkovskog HDZ-a i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan koji je podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije.

U izjavi za portal likemetkovic.hr Milan je izjavio: „Smatram da bit i stvarni sadržaj Konvencije su viši standardi zaštite žena od nasilja i sprječavanje nasilja u obitelji te se u njoj ne može naći nijedan argument za tvrdnje o nametanju tzv. rodne ideologije. Konvencija jasno naglašava da pojam roda nije i ne može biti zamjena za ženski i muški spol.“

Ovakav stav gradonačelnika Milana u suprotnosti je sa izjavom predsjednice Zajednice žena Katarina Zrinska Metković, ali i u potpunoj suprotnosti sa stavovima Katoličke crkve i Hrvatske biskupske konferencije, prenosi likemetkovic.hr

 

Podijeli objavu