Podijeli objavu

Nutricionisti su objavili informaciju koja će teško pasti svim kavoljupcima.

Većini nas se čini nemoguće krenuti u dan bez gutljaja kave i čini se kako to odmah čini dan boljim. No, iako je kava zapravo zdrava, ona ima svoju mračnu stranu.

Nutricionisti donose novo saznanje – baš kao što od piva možemo dobiti pivski trbuščić, isto nam se može dogoditi i s kavom. Naime, ako ne pijemo običnu, nezaslađenu crnu kavu, već s mlijekom, šećerom ili vrhnjem, pa ako još dodamo i malo čokolade u prahu – naš najdraži napitak postaje prava kalorijska bomba – od koje možemo lako postati naduti, a naš trbuh zaobljeniji i s više masnoga tkiva nego što bismo htjeli.

 | Autor: Instagram
‘Ako osjećate nadutost nakon jutarnje kave, morali biste razmisliti o količini mlijeka koju dolijevate u svoju šalicu sreće. Mala šalica kave s punomasnim mlijekom ima otprilike isto kalorija kao i kriška kruha, dok velika šalica kave ih sadrži otprilike kao i sendvič”, rekla je nutricionistica Lyndi Cohen za FEMAIL.

Kako bi ti ovo izbjegla, a svejedno se ne odrekavši svog užitka, Lyndi Cohen preporuča da naručuješ najmanju moguću kavu (kratki espresso) s malo mlijeka i tako možeš izgubiti čak 4,5 kilograma godišnje, a pogotovo ako je ne piješ sa šećerom, što će se uskoro pokazati na tvom trbuhu.

Izvor: FEMAIL

Podijeli objavu