Podijeli objavu
Zamjenik predsjednika Hrvatske stranke BiH Jozo Barišić biće kandidat za potpredsjednika RS, odlučilo je Predsjedništvo ove stranke na jučerašnjoj sjednici u Vitezu.

“Odluka je utemeljena na čvrstoj prosudbi da se radi o vrlo kvalitetnom kandidatu koji će dobiti većinsku potporu hrvatskih birača, ali i članova i simpatizera partnerskih stranaka i koji će svojim znanjem i iskustvom zasigurno kvalitetno i odgovorno obnašati tu važnu dužnost”, saopšteno je iz Hrvatske stranke BiH.

Barišić je ugledni odvjetnik iz Dervente, gdje je obnašao funkciju predsjednika Skupštine opštine.

“Predsjedništvo Hrvatske stranke izrazilo je zadovoljstvo jačanjem stranke i sve većim ugledom i tretmanom u javnom prostoru i na političkoj pozornici, kao i povoljnim rezultatima i prepoznatljivim efektima razgovora i uspostavljene suradnje sa  nekoliko hrvatskih i drugih stranaka”, ističe se u saopštenju.

Hrvatska stranka još jednom odbacuje “manipulacije koje perfidno podmeće HDZ  BiH  da je Ustavni sud BiH, po žalbi Bože Ljubića o izboru izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH, osporio i odredbe koje se tiču izbora članova Predsjedništva BiH.

“Radi se o zlonamjernoj podvali koja ima za cilj dodatno zakomplicirati pregovore oko izmjena Izbornoga zakona sukladno odluci Ustavnoga suda BiH”,  stoji u saopštenju Hrvatske stranke BiH.

(Vijesti.ba)

Podijeli objavu