Podijeli objavu

Na listi odabranih je na prvom mjestu Rimac C_Two iz 2018., koji je pobijedio i slavne konkurente poput Bugattija i Ferrarija

Najtiražniji europski dnevni list Bild, točnije njihov ogranak ‘Autobild‘, objavio je listu 30 najmoćnijih sportskih automobila na svijetu.

Na toj listi je na prvom mjestu Rimac C_Two iz 2018., koji je pobijedio i slavne konkurente poput Bugattija i Ferrarija.

Rimčev Concept One iz 2013. godine također je na listi, točnije na 15. mjestu.

Concept Two opisan je kao ‘kralj među automobilima s mnogo konjskih snaga’, s četiri elektro-motora pomoću kojih može razviti brzinu od 412 kilometara po satu. Brzinu od 100 kilometara na sat može postići za 1,97 sekundi, čime je ‘najbrži električni automobil na svijetu’.

Na drugom mjestu AutoBildove liste je Keating TKR iz 2010., koji može postići maksimalnu brzinu od 418 kilometara na sat, čime je neko vrijeme bio i najbrži automobil na svijetu, dok je treći na listi Koenigsegg Regera iz 2015.

Bugatti Chiron iz 2016. je četvrti, te ga se opisuje kao poboljšanje prethodnog modela Veyron, s boljim sportskim dizajnom. Na petom mjestu je 9ff GT9 Vmax iz 2012., koji je neko vrijeme bio najbrži auto koji je bilo dozvoljeno voziti u uličnom prometu, a s cijenom od pola milijuna eura zapravo je jedan od jeftinijih u ovoj kategoriji automobila.

Podijeli objavu