Podijeli objavu

Jozić je Mato. I Mato je Jozić. Mato Jozić su ime i prezime. Vjerojatno vam ovo ime i prezime ne predstavlja ništa. Prilično je nepoznato. Da vas netko na cesti upita tko je Mato Jozić vjerojatno biste kazali da je to neki Posavljak, autolimar, ili staklorezač.

No Mato Jozić je ministar pravosuđa u Vladi FBIH. U tu vladu je imenovan voljom hrvatskog naroda. Legitimnom voljom. Dakle da nema volje hrvatskog naroda Mato ne bi bio Jozić. Barem ne kao ministar.

Mato Jozić je voljom hrvatskog naroda, točnije, nedvosmisleno zloupotrebljavajući volju hrvatskog naroda u BIH u komisiju za polaganje pravosudnih ispita imenovao koga? Nit manje nit više nego Krešimira Zubaka. Niti jedan mladi pravnik u BIH, pa tako i hrvatski pravnik, ne može postati odvjetnik bez potpisa Kreše Zubaka. Ogromna je to moć. Nad jednom jako važnom strukom. Jozićeva odluka pljuvanje je u lice odvjetničkoj struci u Hrvata. Jer upravo je Zubak, pravni i politički ekspert borbe protiv Hrvata od trenutka kada je postao dobrovoljni izručitelj hrvatskih političkih prava u BIH. Od Alijanse na ovamo.

Evo što se HDZ ministri u Vladi FBIH pravdaju kako ne mogu smjeniti Čambera, ministra Platforme, kojeg je netom prije nego je uhićen Lijanović, na to mjesto imenovao Nikšić (SDP) ali zašto imenuju Zubaka? Čime je to Zubak zaslužio HDZ povjerenje? Ili povjerenje ovog naroda? Čime druže Mato?

Mato Jozić nije dao ostavku do dana današnjega. Iako je korumpirao volju naroda koji mu je dao povjerenje. Da bude ministar.

HDZ ministri nisu niti jednom napustili protestno rad Vlade Federacije, tražeći Čamberovu ostavku.

Ni Čamber ni Zubak ne nalaze se danas u Neumu. Na znanstvenom skupu. A nije baš da sjede ka portiri u tijelima Federacije.

Čamber, doduše, ovaj mandat, bez ZDS, bez Pavelićevog portreta i biste, koja je u međuvremenu proglašena ilegalnom,  bije osmu godinu federalnog mandata, protuzakonito, jer je član predsjedništva HSP-a. Agencija za zapošljavanje državnih službenika ga ne dira. Iako se Ćane Primorac javno hvali kako Čamber nikada nije napustio predsjedništvo HSP. Državni službenik ne može biti u predsjedništvu neke stranke. No sve se može ako si nagodan Sarajevu. I ako si Čamber. Ili Zubak.

Krešo Zubak, imenovan od stranke Mate Jozića (HDZ) s AID-ovih portala napada Čovića, HNS i kompletnu hrvatsku politiku u BIH.

Doista zašto je Mato Jozić imenovao Zubaka? Je li se imenovanje Zubaka brani ravnopravnost ovog naroda? Nije vrag da Hrvati nemaju boljeg eskperta za radno pravo od Zubaka? Zubak se nešto nije dokazao u pogledu radnog prava i prava generalno tijekom svog upravljanja HercegBosnom. Kao ekspert za pravo mogao je to nešto bolje nadzirati. Manje bi ljudi bilo optuženo.

I kako to Jozić misli opravdati svojim biračima? Legitimnim biračima. Ako je danas u Neumu, za početak bi to mogao opravdati svojim kolegama.

Možda bi bilo korektno od HDZ-a da vidimo nešto od tog hrvatskog odgovora pa da od Jozića zatraže ostavku.

Pod uvjetom da na njegovo mjesto ne sjedne Zubak. Bosanska verzija Stipe Mesića. Pravnoimuniteni. Od Suda BIH. Suda za ratne zločine. Suda koji je nepristran i pošten. I za kojeg nema nedodirljivih. Osim Zubaka.

Zašto je Mato Jozić? 1

Mato Joziću, ispoštuj svoj narod. Uvrijedio si ga. Daj ostavku. Radi onih koje si izradio. Budi čovjek. I budi pozdravljen.

 Izvor: Poskok.info
Podijeli objavu