Podijeli objavu

Kada je bio predstavljen kao novi trener Manchester Cityja, Pepa Guardiolu mnogi su pitali, kumili, molili da pokuša nagovoriti Lionela Messija da dođe u Englesku i zaigra za njegovu novu momčad. Pep to nije napravio, no moguće da je na pragu stvaranja španjolske verzije Messija, a njegovo ime je Manu Garcia.

Riječ je o 20-godišnjaku iz Ovieda, koji je u Manchester City stigao kao 15-godišnjak. Od tada je bio na dvije posudbe i pokazao se kao veliki potencijal. Trenutno igra u nizozemskoj NAC Bredi, gdje je čak ponio kapitensku traku u tri navrata ove sezone. Postigao je pogodak i upisao asistenciju, no njegovi potezi na svakoj utakmici oduzimaju dah i neodoljivo podsjećaju na Messija.

Manu Garcia je u veljači postigao pogodak koji je završio među najboljima u tom mjesecu. Bio je to sjajan solo prodor kroz odbranu Heraclesa i potom lijepi završetak, prenosi Sport.ba. Loptu je uzeo na svojoj polovici, sjurio se prema šeasnestercu, nanizao nekoliko igrača na tom putu i onda neodbranjivo poslao loptu pored golmana.

Manu Garcia ima sjajan pregled igre, vrlo je atraktivan i maštovit, a uz to je i vrlo discipliniran. Ima sve karakteristike koje Pep Guardiola zahtjeva od svojih igrača. Čak i stasom podsjeća na Messija, jer je visok svega 169 centimetara, odnosno jedan manje od argentinskog genijalca.

Krajem sezone završava posudba Manua Garcije, te se nakon toga vraća u mlađu momčad Cityja. Iduće bi ga sezone Pep Guardiola mogao povući u prvu ekipu, baš kao što je to napravio ove sezone s Philom Fodenom, 17-godišnjakom iz Stockporta.

 

Podijeli objavu