Podijeli objavu

Glavni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa u istrazi specijalnog tužitelja o ruskoj umješanosti u predsjedničke izbore 2016. u četvrtak je dao ostavku, objavio je list The New York Times.

John Dowd je odstupio pošto je zaključio da Trump sve više ignorira njegove savjete, rekao je jedan izvor, prenosi list. Dowd je bio glavni odvjetnik od prošlog ljeta, kada je ostavku dao dugogodišnji Trumpov odvjetnik Marc Kasowitz.

TRUMP PROŠLOG TJEDNA OJAČAO SVOJ PRAVNIČKI TIM

Trump je prošlog tjedna ojačao svoj pravnički tim s odvjetnikom koji optužuje FBI i ministarstvo pravosuđa da lažno optužuju Trumpa za udruživanje s Rusima tijekom predizborne kampanje 2016.

Odvjetnik iz Washingtona Joseph diGenova priključit će se timu ovoga tjedna, rekao je odvjetnik Jay Sekulow koji također zastupa Trumpa. Prošlog je tjedna neimenovani izvor rekao Reutersu da se razmatra mogućbnost da se iskusni odvjetnik iz Washingtona Emmet Flood zaposli u Bijeloj kući kako bi pomagao Trumpu u istrazi.

Robert Mueller istražuje mogući dosluh Trumpove kampanje i Rusije kako bi se utjecalo na ishod izbora 2016. Moskva niječe bilo kakvo miješanje, a Trump tvrdi da nikakvog dosluha nije bilo.

Izvor: The New York Times

Podijeli objavu