Podijeli objavu
Na Opštinskom sudu u Čapljini danas održan je nastavak glavnog pretresa u predmetu u slučaju Salmira Kaplana i osatalih, optuženih za rušenje izbornog procesa u Stocu u oktobru 2016. godine, ali i za fizičke napade.

Glavni pretres ja danas nastavljen svjedočenjem Demira Mahmutćehajića koji je za Vijesti.ba rekao kako je svjedočio o okolnostima koje su dovele do toga da je, kao odgovorni građanin, uradio sve što je znao i mogao kako bi smirio situaciju 2. oktobra 2016. godine i kako bi spriječio izbornu krađu.

– Takođe, svjedočio sam da su članovi Opštinske izborne komisije zajedno sa članovima Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH) najodgovorniji za sve nepravilnosti, neregularnosti, nemir, greške i propuste koji su se desili u Stocu. “Uporni smo, ne stidimo se, nismo uradili ništa loše i nekorektno. Mi smo raskrinkali kriminal CIK-a BiH i opštinskih izbornih komisija, te spregu HDZ-a BiH sa članovima CIK-a. To nam daje satisfakciju u cijelim ovom procesu”, poručio je Mahmutćeh.

Kako Vijesti.ba saznaju u nastavku procesa, odlučeno je, da će za svjedoke biti pozvani svih sedam članova Centralne izborne komisije BIH. Članovi CIK-a biće pozvani od strane Općinskog suda u Čapljini, a biće saslušani na okolnosti o dešavanjima iz Stoca u oktrobru 2016. godine. Iako je Tužilaštvo HNK bilo protiv ovog prijedloga, Sud je odlučio suprotno.

(Vijesti.ba)

Podijeli objavu