Podijeli objavu

Američki lanac kafića Starbucks odlučio je zatvoriti sve svoje kafiće u Sjedinjenim Državama 29. svibnja poslijepodne radi tečaja za radnike protiv rasizma nakon što je uhićenje dvojice Afroamerikanaca u jednom njihovom lokalu izazvalo val ogorčenja.

Korporacija time želi sačuvati svoj ugled, na koji je veliku sjenu bacio taj incident koji se dogodio u Philadelphiji u četvrtak.

Događaj je snimila jedna klijentica, a snimka se tijekom vikenda proširila Twitterom.

Na snimci se vidi uhićenje dvojice Afroamerikanaca iako su bili mirni i nisu učinili nikakav prekršaj.

Video snimka je izazvala velike kritike i kreiranje hashtaga #boycottstarbucks.

Policija je bila pozvana na mjesto događaja jer dvojica muškaraca nisu ništa naručili. Jednostavno su čekali prijatelja, rekao je njihov odvjetnik.

“Starbucks će zatvoriti više od 8000 kafića u Sjedinjenim Državama 29. svibnja poslijepodne i organizirati tečaj (…) kako bi se spriječila diskriminacija u našim lokalima”, objavila je kompanija u utorak.

Tečaj će biti organiziran za 175.000 radnika širom zemlje, uključujući administrativne i komercijalne službe, prenosi Hina. Ubuduće će biti dio uobičajene obuke novih radnika.

Cilj je razbijanje rasističkih predrasuda, promicanje inkluzivnosti, sprječavanje diskriminacije i osiguranje da se svi ljudi u Starbucksovim kafićima osjećaju sigurno i dobrodošlo, ističe kompanija.

Podijeli objavu