Podijeli objavu

Slavni američki mađioničar David Copperfield morao je otkriti jedan od svojih trikova na sudu u sklopu tužbe koju je zbog ozljede pokrenuo jedan od sudionika tog trika.

Gavin Cox, 58-godišnji britanski turist, pokrenuo je tužbu zbog nemara nakon što je pao i ozlijedio sudjelujući u triku Lucky #13 (sretni broj 13) u Las Vegasu, piše BBC.

Cox je ozlijedio rame i tvrdi da pati od kronične boli i ozljede mozga te da je na liječenje utrošio više od 400.000 dolara. Iako su odvjetnici 61-godišnjeg mađioničara tvrdili da bi mu otkrivanje tajne trika financijski naškodilo, lasvegaški sudac naredio je objašnjenje – i evo ga.

Copperfield u triku, koji je prethodno bez nezgoda izveo više tisuća puta, učini da 13 nasumično izabranih gledatelja “nestane” nakon što ih prekrije zastor na pozornici, da bi se potom pojavili u stražnjem dijelu sale. Izvršni producent Chris Kenner u utorak je na sudu otkrio kako odabrani gledatelji, nakon što ih pokrije zastor, tajnim prolazima napuštaju pozornicu i samu zgradu da bi se vratili kroz stražnja vrata.

Na pitanje je li kriv za Coxovu ozljedu Copperfield je rekao da to ovisi o onome što se dogodilo.

– Da sam nešto pogrešno učinio, ja bih bio kriv – odgovorio je.

Podijeli objavu