Podijeli objavu

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je povodom izjave ministra unutarnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića da u Hrtkovcima neće biti dozvoljeno nijedno okupljanje 6. svibnja, rekao da MUP nema nadležnost da nešto dozvoljava ili ne dozvoljava.

“Ako se ispune zakonski uvjeti za zabranu, onda mogu  zabraniti. Oni nemaju nijedan zakonski uvjet da se miting zabrani”, rekao je Šešelj.

On je kazao da će se SRS na vrijeme žaliti na odluku ako miting bude zabranjen. “Ali mi idemo tamo”.

Prema njegovim riječima, ako postoji faktor rizika onda oni moraju  odobriti skup onome tko je prvi prijavio, a onima koji su kasnije prijavili skupove da im kažu da odrede neki drugi dan.

“Prvi smo mi prijavili i mi garantiramo sigurnost skupa. Ispunjavamo sve uvjete, i redarsku službu i sve što je potrebno”, rekao je Šešelj.

Stefanović: Neće biti mitinga

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da u Hrtkovcima neće biti odobreno nijedno okupljanje 6. svibnja.

“Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima”, rekao je Stefanović i dodao da mještani Hrtkovaca mogu biti mirni.

Srpska radikalna stranka najavila je da će 6. svibnja održati miting u Hrtkovcima, mjestu u Vojvodini u kome je predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj prije 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Haagu, počinio ratni zločin.

Stefanović je kazao da sve političke razmirice treba rješavati u Skupštini Srbije.

Upitan o snimku incidenta u Skupštini kada je Šešelj, kako sam tvrdi, gazio zastavu Hrvatske, Stefanović je rekao da mjesto na kome se incident dogodio nije pokriveno video kamerama.

Na pitanje o Šešeljevim navodima da se tijekom tog incidenta sukobio sa pet-šest pripadnika osiguranja, Stefanović je rekao da je tamo bio samo jedan pripadnik MUP-a i da nije bilo fizičkih obračuna,prenosi Beta.

Podijeli objavu