Podijeli objavu

Dolazak prinove unosi mnogo veselja u obitelj, ali s veseljem dolazi i briga za njegovu sigurnost. Pripazite na vijek trajanja autosjedalice. Mnogi roditelji će dobiti ponudu od obitelji i prijatelja za posudbu već korištene autosjedalice. Prije nego pristanete, provjerite je li vaša autosjedalica sudjelovala u automobilskoj nesreći, makar i u najlakšoj i koliko je stara.

Kao životni vijek autosjedalica uzima se sedam godina zbog materijala od kojeg je napravljena, te zbog učestalog korištenja. Nekada je bilo dozvoljeno novorođeno dijete voziti u košari za kolica, danas je međunarodnim standardom propisana upotreba autosjedalice prilikom vožnje djece do njihove 12. godine. Neovisna njemačka organizacija svake godine provodi dva puta godišnje testiranje autosjedalica. Prilikom kupovine autosjedalice provjerite kakve je ocjene dobila autosjedalica koja je vaš izbor.

Autosjedalica mora odgovarati vašem djetetu 1

Kada je vrijeme za novu autosjedalicu? Autosjedalicu odabiremo prema nekoliko kriterija: dob, kilaža i visina djeteta. Dijete je preraslo autosjedalicu u trenutku kada je glavica djeteta jedan prst vodoravno iznad ruba autosjedalice. Bebe stare do nekoliko mjeseci nemaju čvrstu muskulaturu i u slučaju trzaja ne bi imale sigurnu potporu. Provjerite ima li vaša autosjedalica dodatne odvojive umetke koje možete lako ukloniti i koristiti autosjedalicu još nekoliko mjeseci. U kasnijoj dobi preporučljivo je da dijete bude s vama prilikom kupovine autosjedalice te da je samo isproba. Ne zaboravite, autosjedalica, prije svega, mora odgovarati vašem djetetu, vama i vašem automobilu.

Prilikom odabira autosjedalice savjetujte se s prodajnim osobljem. U specijaliziranim trgovinama dječije opreme osoblje je dodatno educirano o pitanju svih vrsta proizvoda za djecu i vrlo rado će vam pokazati kako montirati autosjedalicu u vaš automobil i pružiti sve informacije, piše Hayat.ba. Ukoliko autosjedalica nije pričvršćena s uputama proizvođača, neće pružiti vašem djetetu potpunu sigurnost u vožnji. Osnova dobre autosjedalice jesu, prije svega, praktičnost i sigurnost te cjenovna dostupnost koju odabrana autosjedalica pruža.

Podijeli objavu