Podijeli objavu

Kapiten Rome Alessandro Florenzi je nakon utakmice sa Liverpoolom rekao da je gorak osjećaj nakon ispadanja od Redsa u polufinalu Lige prvaka.

Florenzi je rekao da je ljut na način na koji su njegovi saigrači i on ispali iz najelitnijeg fudbalskog takmičenja jer su sudije bile u prvom planu.

– Gorak osjećaj ostaje, prvenstveno zbog penala i mogućeg crvenog kartona. Mogli smo povesti 3:2 i pokušati doći do čuda. Ljuti me način na koji smo ispali. Primili smo sedam golova u dvije utakmice, ali Mohamed Salah je prvi pogodak postigao iz ofsajda, a sudija Damir Skomina je trebao dosuditi jedanaesterac nakon prekršaja nad Edinom Džekom dok je također i Trent Alexander Arnold igrao rukom, rekao je Florenzi za Mediaset Premium nakon utakmice i dodao:

– Da je bila VAR tehnologija u Ligi prvaka, ne znam da li bi finale bilo Real Madrid-Liverpool. VAR može otkloniti mnoge sumnje, ako sudija ne vidi nešto u djeliću sekunde, to se može popraviti putem VAR-a.

Također Florenzi je ponovo za kraj ponovio da je Roma ostvarila zaista fantastičan uspjeh o kome su svi mogli sanjati.

– Roma je ostvarila nešto zaista nevjerovatno, nešto o čemu svi u Rimu mogu da sanjaju. Cijela Italija je ponosna na nas. Ovo mora biti startna pozicija za nas, a ne ciljna jer želimo da imamo još mnogo ovakvih noći, završio je Florenzi.

 

Podijeli objavu