Podijeli objavu

Nakon vrlo uspješne Panamere hibridno izdanje dočekao je i Cayenne.

Kod modela Cayenne je trolitreni V6 motor (250 kW/340 KS) usuglašen s elektromotorom (100 kW/136 KS), a zajedno generiraju snagu od 340 KW (462 KS). Pritom je odmah po startu dostupno 850 Nm okretnog momenta. Posljedica je to boost strategije prvi put viđene na hipersportašu 918 Spyderu, a koja pritiskom papučice instantno oslobađa puni kapacitet elektromotora, bez obzira na brzinu. Tako u modusima Sport i Sport Plus, koji su usmjereni na performanse, cjelokupni energijski sadržaj baterije se može koristiti za tzv. boostanje.

 

NOVI ADUT GIGANTA IZ STUTTGARTA: Porsche predstavio hibridni Cayenne, prelijep je i papreno skup 1

 

Cayenne E-Hybrid ubrza do 100 km/h u 5,0 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 253 km/h. Sa čisto električnim pogonom novi Cayenne E-Hybrid može prijeći do 44 km brzinom do 135 km/h. Prosječna potrošnja prema još aktualnom NEDC-u je 3,4 – 3,2 l/100 km, ovisno o gumama i 20,9 – 20,6 kWh/100 km električne energije. Cayenne E-Hybrid zahvaljujući Porsche Traction Managementu (PTM) raspolaže aktivnim hang-on pogonom na sva četiri kotača s elektronički reguliranom lamelnom spojkom. Porsche Active Suspension Management (PASM) je dio serijske opreme, a opcijski se nudi Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) sustav stabilizacije.

 

Dolaskom hibridnog izdanja Porsche obnavlja ponudu opreme pa tako Cayenne dobiva novi head-up zaslon u boji, masažna sjedala i 22-inčne lakometalne naplatke.

 

NOVI ADUT GIGANTA IZ STUTTGARTA: Porsche predstavio hibridni Cayenne, prelijep je i papreno skup 2

 

U usporedbi s prethodnikom, kapacitet baterije je povećan s 10,8 kWh na 14,1 kWh (+30 %), a za punjenje je dovoljno nešto manje od osam sati putem kućnog priključka, odnosno oko dva sata putem opcijskog 7,2 kW priključka. Postupak punjenja može se upravljati, odnosno nadzirati putem sustava Porsche Communication Management (PCM) kao i iz daljine putem aplikacije Porsche Connect. Potonji daje i mogućnosti podešavanja klime (grijanja i hlađenja) vozila kod ugašenog motora.

Novi Cayenne E-Hybrid od sada se može naručiti, a cijena u Njemačkoj uključujući PDV počinje od 89.822 eura. Plasiranje na ostala europska tržišta uslijedit će krajem svibnja ove godine.

 

Podijeli objavu