Podijeli objavu

Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio je u četvrtak navečer u Zračnu luku u Mostaru čime je uspostavljena redovita zrakoplovna veza sa Zagrebom, a na prvome letu bio je i hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je istaknuo kako se tom linijom povezuju i dvije prijateljske zemlje te omogućava bolja veza s Europom i svijetom.

Zrakoplov hrvatske nacionalne kompanije je u Mostar sletio prvi put nakon 15 godina, prenosi Anadolija.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines povezivat će Zagreb i Mostar tijekom cijele godine, dva puta tjedno.

Zrakoplov će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom te je po letu predviđen prijevoz do 76 putnika.

Butković: Povezivanje dviju prijateljskih zemalja

“Povezati Mostar i Zagreb predstavlja povezivanje dviju prijateljskih, dobrosusjedskih zemalja Hrvatske i BiH“, rekao je ministar Butković na konferenciji za novinare u Zračnoj luci u Mostaru. Uz jačanje dobrosusjedskih odnosa, uspostava zračne linije sa Zagrebom trebala bi pomoći u razvoju gospodarstva ovoga područja, rekao je. „Povezivanje Zagreba i Mostara za sat vremena otvara mogućnost i daljeg povezivanja ne samo ta dva grada, nego s Europom i svijetom jer danas puno linija kreće iz Zračne luke dr. Franjo Tuđman. Na taj način otvaramo mogućnost da veliki broj turista dolazi ovdje u Mostar, Međugorje, ovaj prelijepi kraj BiH”, rekao je ministar Butković, kako prenosi Hina.

Predsjednik Uprave Međunarodne Zračne luke Zagreb, Jacques Feron, rekao je kako očekuje da će Zračna luka u Mostaru imati koristi od te linije i naveo da je u prošloj godini zagrebačka zračna luka povećala promet putnika za 12 posto, a predsjednik uprave hrvatskog avioprijevoznika Croatia Airlinesa, Jasmin Bajić, vjeruje da će je prepoznati mnogi putnici iz BiH i Hrvatske.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić ocijenio je kako je pokretanjem te zrakoplovne linije Mostar skratio put prema Europi i osigurao mogućnost za razvoj gospodarstva, prije svega turizma.

Na promotivnome letu iz Zagreba bio je i hrvatski ministar državne imovine Goran Marić te mnogi uglednici podrijetlom iz Mostara i Hercegovine.

Na liniji leti Dash 8-Q400

Mostar sredinom svibnja dobiva i redovitu vezu sa Sttutgartom posredstvom niskotarifnog Eurowingsa, srijedom i subotom.

Mostar je 40. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u 22:10 sati, a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u 6:15 sati.

Letovi će se u iste dane obavljati i u zimskom redu letenja 2018./2019, s jedinom razlikom što će večernji polasci iz Zagreba u Mostar biti u 21:10.

Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta 76 putničkih sjedala.

Izvor: Agencije

Podijeli objavu