Podijeli objavu

Od naplate putarine na dionici autoputa Doboj-Prnjavor za godinu i tri mjeseca je prikupljeno 5.052.844 KM, bez PDV-a, dok troškovi organizacije naplate iznose 1.633.128 KM (bez PDV-a).

Na poslovima naplate putarine, kao i održavanju nedovršenog autoputa „9. siječanj“, (Banja Luka – Doboj), dionica Banja Luka – Prnjavor, te dionice od Mahovljana do Drugovića, zaposleno je 29 osoba.

Njihovi mjesečni izdaci za plaće, poreze i doprinose iznose 50.956,33 KM.

Ovo se navodi u informaciji Ministarstva prometa i veza RS-a na pitanje poslanika SDS-a Želimira Neškovića u vezi s financijskom opravdanošću navedenog autoputa.

Sistem naplate putarine na autoputu „9. siječanj“, dionica Banja Luka – Prnjavor, pušten je u rad 26. prosinca 2016. godine, a dionica autoputa od Mahovljana do Drugovića 1. listopada 2017. godine.

U ovoj godini najavljeno je otvaranje cjelokupne trase autoputa Banja Luka – Doboj, za čiju izgradnju će, kako je isticano, biti utrošeno oko 400 milijuna eura, iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Europske investicijske banke (EIB), prenosi Fena.

Podijeli objavu