Podijeli objavu

Demokratska fronta objavila je e-mail prepisku njihove bivše članice s predsjednikom PDA Mirsadom Kukićem i predsjednikom Županijskog odbora SDP-a Enverom Bijedićem, kojima svoj mandat u Federalnom parlamentu stavlja na raspolaganje.

Bivša visokorangirana članica DF-a i zastupnica u Parlamentu FBiH Amra Haračić istupila je iz stranke, a kao razlog za svoje odluku navela je, kako je istaknula, nerazumijevanje od strane kolega u stranci, piše novinska agencija Patria.

“Rad i trud koji sam uložila u nastojanju da doprinesem boljitku u svim segmentima društvenog života, kako na lokalnom, tako i na višim nivoima, nisu naišli na razumijevanje unutar stranke. Razočaranje koje proističe iz toga, nakon dužeg razmišljanja, rezultiralo je mojim istupanjem iz Demokratske fronte”, navela je Haračić u ostavci.

Iz DF-a su, nakon takvih optužbi Haračić, objavili e-mail prepisku iz srpnja prošle godine, u kojoj ta zastupnica nudi mandat na raspolaganje Kukiću /tada SDA, danas PDA/, navodeći da je već razgovarala o tome sa Arapčićem /SDA/. U drugom e-mailu, iz mjeseca siječnja ove godine, zastupnica Haračić zahvaljuje Bijediću „na ugodnom druženju i večeri, te ga informira da je postupila po njegovim instrukcijama i da će do izbora ona ‘odraditi svoj dio posla’, te da je Bijedić u pravu za sve što kaže za Komšića, uz izražavanje nade da će uskoro ponoviti ugodno druženje.“

Iz DF-a su priopćili da su za ove mailove znali i ranije, ali da nisu htjeli izlaziti u javnost, kako bi ne bi urušavli koalicijski sporazum stranaka ljevice, te da su odlučili mailove objaviti tek nakon što ih je Bijedić optužio da rade protiv ljevice. SDP su pozvali da preispitaju djelovanje određenih članova svoje stranke, koji svojim radom, smatraju iz DF-a, direktno podržavaju politiku Dragana Čovića i HDZ-a, prenosi Patria.

Podijeli objavu