Podijeli objavu

Kandidatkinja američkog predsjednika Donalda Trumpa za direktoricu Centralne obavještajne agencije CIA Gina Haspel razmatrala je da se povuče zbog zabrinutosti za njezinu ulogu u programu ispitivanja, objavio je Reuters, pozivajući se na dobro upućene izvore.

Njezina ponuda da se povuče je izazvala zabrinutost u Bijeloj kući da bi moglo doći do problema prilikom imenovanja. Prvu informaciju o njezinoj ponudi da se povuče je objavio “The Washington Post”.

Haspel je bila pozvana krajem prošlog tjedna u Bijelu kuću kako bi razgovarali o njezinoj ulozi u korištenju spornih tehnika ispitivanja. Ona je rekla da je spremna povući se kako bi izbjegla brutalno saslušanje u Obavještajnom odboru Senata koje bi moglo “naštetiti CIA-i”.

Potom se vratila u sjedište agencije. Trumpovi savjetnici otišli su kod Haspel i nakon više sati uvjeravanja nisu je uspjeli privoliti da ostane pri nominaciji. Tek u subotu je Bijela kuća priopćila da je ona još uvijek kandidat.

– Haspel je visokokvalificirana kandidatkinja koja je posvetila tri desetljeća svog života u službi našoj državi – rekao je glasnogovornik Bijele kuće Raj Shah. Njezina nominacija, kako je rekao, neće biti narušena stranačim kritikama.

Podijeli objavu