Podijeli objavu

BANJA LUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u petak, 25. svibnja, na Ekonomskom forumu u Sankt Petergburgu razgovarati s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom koga će, između ostalog, upoznati o činjenici da Amerikanci imaju ukupno 18 milijuna dolara na raspolaganju da bi se umiješali u izborni proces u BiH.

“U okviru američkih struktura predviđeno je 12 milijuna dolara za plaćanje medija koji njima odgovaraju u BiH i da Ambasada SAD ima na raspolaganju šest milijuna dolara za program sprječavanja ruskog utjecaja na Balkanu. Vjerojatno će sve biti upotrijebljeno protiv RS-a”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je to poznato i da je to navedeno i u izvješću Republike Srpske Vijeću sigurnosti UN-a, ali da nitko nije demantirao.

“Kada je američka Ambasada odgovarala o toj temi počeli su govoriti da su ovdje doznačili stotine milijuna razne pomoći, da bi sakrili tu činjenicu”, naveo je Dodik za RTRS.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona koje su predviđale uvođenje kamera, Dodik je naveo da je američka Ambasada ponudila softver za sabiranje izbornih rezultata – “da bi oni rekli tko pobjeđuje ovdje”.

“Sva sreća da to nije usvojeno i neće ni biti usvojeno”, naglasio je Dodik.

On je dodao da su to recidivi stare američke administracije i da  dalje vjeruje da to nema veze sa predsjednikom SAD Donaldom Trumpom i da je nemiješanje i dalje njegova politika.

Dodik je naveo da će razgovor sa Putinom biti na partnerskom nivou, o daljoj ekonomskoj suradnji, kao i o opredjeljenju Republike Srpske da bude vojno neutralna i da u tome prati Srbiju, prenosi Fena.

Dodik je rekao je da RS ne želi vojnu granicu na Drini, ukoliko se netko u BiH opredijeli za taj put.

“Putin nikada nije pokušao da nama bilo što nametne za razliku od mnogih”, naglasio je Dodik.

Podijeli objavu

Odgovori