Podijeli objavu

ZAGREB, (Patria) – Senat Sveučilišta u Zagrebu dodijelio je sredinom maja počasni doktorat Predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću. Tokom izglasavanja 12 članova Senata bilo je suzdržano, a pet ih je bilo protiv, od ukupno 70 članova tog tijela.

Profesorica s Filozofskog fakulteta Đurđica Čilić prva se usprotivila da Čović dobije počasni doktorat.

„Tamo gdje je Čović bog, ja želim biti ništa“, kaže profesorica Čilić u intervjuu za novi broj „Novosti“, koje su u prodaji od petka.

U intervjuu novinaru Goranu Borkoviću profesorica, koja predaje na Odsjeku za zapadno-slavenske jezike i književnost, objašnjava zbog čega se usprotivila da predsjednik HDZ-a BiH dobije počasni doktorat najvećeg hrvatskog sveučilišta, govori o reakcijama koje su uslijedile nakon njenog istupa, kao i o tome šta ne valja sa Draganom Čovićem.

„Ni brojne kaznene prijave, ni robovlasnički tretman bošnjačkih zarobljenika u hrvatsko-bošnjačkom sukobu, dugogodišnji tužni egzodus srednjobosanskih Hrvata, ni strahovlada koju provodi u vlastitoj stranci, ni tretman hrvatskog naroda i trećeg entiteta kao žetona u političkim trgovinama, ni dugogodišnja bliska saradnja sa Miloradom Dodikom…, ni tajnovite okolnosti bogaćenja njegove obitelji… ne samo da nisu naškodile Čoviću, nego je još dobio i priznanje najvećeg hrvatskog sveučilišta“, kaže Čilić, prenosi agencija Patria.

Podijeli objavu