Podijeli objavu

 

Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu! Hrvatska ima najboljeg igrača Svjetskog prvenstva. Bravo, kapetane, bravo. Apsolutno zasluženo… Drugi je bio Hazard, a treći Griezmann

Bravo majstore! Ono čemu smo se i nadali, ono o čemu su brojni stručnjaci pričali posljednjih gotovo mjesec dana, ostvarilo se – Luka Modrić je i službeno najbolji igrač Svjetskog prvenstva.

Hrvatski kapetan osvojio je Zlatnu loptu, zasluženo, apsolutno, bez ikakve dvojbe. Luka je od početka do kraja bio ne samo najbolji veznjak SP-a, što smo svi nekako sramežljivo mogli i predvidjeti prije početka, Luka je bio i najbolji igrač. Drugi je u lovu na Zlatnu loptu Eden Hazar, a treći Antoine Griezmann, dok je najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva Kylian Mbappe, igrač za kojeg su mnogi pisali kako je glavni protukandidat Luki za Zlatnu loptu…

Imamo Zlatnu loptu! Kapetan Luka Modrić najbolji igrač SP-a 7

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup

adidas Golden Ball Award:

?Luka MODRIC (#CRO)
?Eden HAZARD (#BEL)
?Antoine GRIEZMANN (#FRA) #WorldCup

Na Svjetsko prvenstvo Luka je stigao kao klupski prvak Europe s Real Madridom, no iako je klupsku sezonu završio u fantastičnoj formi tek je samozatajno najavio da bi se i njegova Hrvatska mogla ubaciti u borbu za velike stvari u Rusiji. Krenulo je s njegovim golom Nigeriji iz penala, nastavilo se prekrasnim golom iz igre Argentini, zabijao je iz penala u dramatičnim raspucavanjima Rusima i Dancima.

No, ono čime je Luka ponovno oduševio apsolutno sve je način na koji je dominirao igrom, veznim redom, ma cijelim terenom od prve do posljednje minute u svakoj utakmici. Izdržao je hrvatski kapetan apsolutno sve, čak i tražio da igra utakmicu protiv Islanda koja je nama bila relativno nevažna i u kojoj je Dalić odmarao glavne igrače, ali ne i kapetana. Jer, bez kapetana ova je momčad nezamisliva.

I dočekao je s posljednjim sučevim zviždukom na Svjetskom prvenstvu nagradu kojoj se ni sam nije nadao.

– Zlatna lopta? Vidio sam da se o tome nešto piše, ali puno puta sam ponovio da sam fokusiran samo na uspjeh reprezentacije. Lijepo je to vidjeti, ali stvarno nisam opterećen time, samo da mi osvojimo to Svjetsko prvenstvo, a poslije što će biti, vidjet ćemo. Ne može se na to utjecati – rekao je Luka na posljednjoj press konferenciji pred veliko finale.

No, prevario se kapetan, može se na to utjecati. Igrom. Pokazao je to Luka i danas, igrao je maestralno i, ponavljamo, zaslužio nagradu za najboljeg. Jer bio je upravo to – najbolji!

Kapa do poda, maestro!

– Luka je to zaslužio. Kad već nismo svjetski prvaci, barem imamo najboljeg igrača SP-a. Kad sve ovo prođe, kad se ohladimo, shvatit ćemo da je ovo ipak dobar uspjeh i da ljudi nemaju zašto biti tužni – rekao je izbornik Dalić.

 

Podijeli objavu