Podijeli objavu

Policija u Berlinu provela je danas raciju protiv kriminalnog arapskog klana koji je godinama novac od pljački ulagao u nekretnine i zaplijenila 77 stanova.

Istraga se vodi od 2014. nakon pljačke banke u Berlinu, kada je upalo u oči da članovi arapske obitelji unatoč tomu što žive od socijalne pomoći kupuju nekretnine, rekao je državni odvjetnik Bernhard Mix.

Devet milijuna eura iz pljačke nikad nije pronađeno, a istražitelji vjeruju da je najveći dio uložen u nekretnine širom Berlina.

Osumnjičeni i za krađu 100 kilograma teškog zlatnika

Arapski klan porijeklom iz Libanona već godinama privlači pozornost vlasti u Berlinu. Sumnjiči se da su pripadnici obitelji umiješani i u spektakularnu krađu 100 kilograma teškog zlatnika Maple Leaf iz berlinskog muzeja Bode 2017. Zlatnik nikada nije pronađen.

Gradske vlasti već se godinama bore protiv organiziranog kriminala velikih arapskih obitelji porijeklom iz Libanona, piše Hina.

“Vrlo je teško proniknuti u strukture tih klanova”, rekao je senator Berlina za unutarnju politiku Andreas Geisel. U nekim berlinskim četvrtima poput Neuköllna bande su među sobom podijelile područja gdje se prodaje druga i reketare vlasnici trgovina.

Brojni članovi tih arapskih obitelji stigli su u Njemačku još krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća i mnogi od njih još nemaju riješen boravišni status u Njemačkoj.

Podijeli objavu